Bohandlere

I området St. Hanshaugen/Bislet er 3 bokhandlere som alle er verdt et besøk. De har alle vært lange tradisjoner i sine lokaler, og de har klart å ikke bli slukt av en av de store kjedene. Derfor har de klart å holde på sitt særpreg.

Bislet bok

Bislet bok er en liten bokhandel i Theresesgate 44. De er eies av Tulla Bergane som også har drevet den i en årrekke . Tross sin få kvadratmeter er den svært innholdsrik. Du finner det meste av det du forventer å finne av bøker her – og det du ikke finner kan skaffes. Ikke minst finner du mange bøker du kanskje ikke forventer å finne. Bøker som ikke alle bokhandlere har. I kassen utenfor blir man lett fristet av svært gode tilbud på kvalitetsbøker.

I 2011 ble Bislet bok kåret til årets bokhandel Forfatterforeningen . I juryens begrunnelse står det: "En nisjebokhandel for spesielt interesserte, ja, men like mye en bokhandel for alle som liker å lese." Som en liten kuriositet kan nevnes at butikken får en lang og god omtale av John Irwing i hans bok ”Til jeg finner deg.”

Har ikke nettside,men har side på Facebook..

http://www.facebook.com/pages/Bislet-Bok/162142377136546#!/pages/Bislet-Bok/162142377136546?sk=wall

Åpningstider: mandag til fredag:10 til 18, lørdag: 10 til 16.

Besøksadresse: Thereses gate 44

Postadresse: P.B. 5856 Majorstuen, 0308 Oslo

tlf. 22 69 22

Bokstua

På Sofies plass holder Bokstua til i lokaler der det har vært bokhandel siden huset ble bygget i 1935. Den er drevet av Anne Borge, som er førskolelærer og har spesialisert seg på barnebøker og fagbøker om barn.

Dette er hyggelig bokhandel for både store og små. Små kan hygge seg i lesekroken med lenestol og gamle kinoseter fra Jarlen kino. Store kan også det, og der få god hjelp av Anne til å finne akkurat den boken som passer best for det barnet en vil gi en bokgave. I tillegg til stort utvalg av barnebøker og fagbøker om barn, har Bokstua også ”vanlige” bøker for voksne. Og er ikke akkurat den boken du søker der så kan den skaffes i løpet av noen få dager. Og du får en sms når det kan hentes.

Vindusutstillingen er et kapittel for seg. I det venstre er to barneutstillingsdukker. Alltid kledd for årstiden med passende bøker rundt seg. Det høye vinduet har lamper og mye artig ”krimskrams”. som en hver bruktbutikk ville ha likt å få tak i.

Har man sett filmen ”You got mail” kan man her lett assosiasjoner til den lille bokhandelen drevet av Meg Ryan. Den måtte legge den – det får vi håpe aldri skjer med Bokstua! Det er bare en negativ ting å si om denne butikken. Det er at den er stengt på lørdager når man virkelig kunne ha god tid til å gå dit. Men når man vet om det er det bare å tilpasse handelen til en annen dag.

Per Magnussen AS

Magnusen bokhandel holder til i Ullevålsveien 35 på hjørnet av den veien og Stensberggaten. Dette er en større bokhandel i forhold til kvadratmeter enn det to ovenfor nevnte. Den er nok den mest tradisjonelle av de tre. Den har i tillegg til bøker et bra utvalg av ulike rekvisita. Ofte gode tilbud på bordet rett innenfor inngangsdøren.Den har også bra nethandel.

Skrevet av : Inger-Lise Fehn 19.2.2012